Elnök: Némethy Kálmán csst.
Levélcím:
 1122 Budapest, Ráth György utca 16.
Adószám: 18067673-1-43
Bankszámlaszám: OTP 11703006-20056388

Az Alapítványt 1994. májusában alapították, és azóta tölti be feladatát, nonprofit szervezetként.

A Regös Alapítvány a regös munkával foglalkozó ifjúsági közösségek tevékenységeihez (magyar népi kultúra ápolásához) szükséges anyagi és szakmai feltételeket biztosítja, segíti, támogatja.

Az Alapítvány legfontosabb programja a minden évben megrendezésre kerülő 11 napos nyári tábor. Ennek szakmai és eszköz szükségleteit az alapítvány adja. A táborba a Kárpát-medence minden tájából várnak túlnyomóan 10-25 éves fiatalokat. Legtöbben Budapestről érkeznek. Az elmúlt években a táborozók létszáma elérte és tartotta a 200 főt.

Szeretnénk az évközi programjainkat is erősíteni. Négy hétvégét szervezünk, és az éves programjainkat erre a négy hétvégére összpontosítjuk, hogy a vidéki, határon túli regöscserkészek is részt tudjanak venni a programokon.

Az októberi és novemberi és áprilisi hétvégéink szombat reggeltől vasárnap délig tartanak, a januári hétvége péntek estétől vasárnap reggelig. Az első két hétvége kapcsán is tudunk biztosítani szállást azoknak a vidékieknek, akik messzebbről érkeznek már péntek este.

Az októberi hétvége fő célja, hogy a tábor után, amit elkezdődik a tanév, legyen egy találkozási lehetősége a táborban összeismerkedett fiataloknak. Délelőtt a Néprajzi Múzeumban lesz egy csoportos múzeumi játék a felső tagozatos és gimnazista korosztálynak. A kisebbeket csak a novemberi hétvégére várjuk. Délután fényképnézés, altábori népi játékok és népdaltanulás lesz. Estére egy korosztályok közötti nagy néprajzi tudáson és ügyességeken alapuló vetélkedő lesz, majd közös táncház.

Novemberi hétvégénket minden évben András-nap közelében szervezzük meg a városmajori cserkészek szervezésében. Szombat reggeltől kora estig a kisebbektől a gimnazistákig mindenféle kézműves foglalkozást próbálhatnak ki. A kézműveskedést megszakítja egy népdaltanításos blokk, illetve egy népi játékos blokk. Délután előadások lesznek korosztályonként. Az este ismét táncház lesz. A délelőtt folyamán a kézműveskedéssel párhuzamosan kerül megrendezésre másik helyszínen az országos népdalverseny is.

A januári hétvége helyszíne Csobánka lesz. Péntek este közös teaházzal, énekléssel veszi kezdetét a hétvége. Szombat reggel disznóvágásban vehetnek részt az idősebbek, a fiatalabbak egy közeli családi gazdaságba kirándulnak el és ott segédkeznek a téli munkákban, illetve megismerik a gazdaság működését

Áprilisban kerül megrendezésre a Karácsony Sándor kézműves nap. Ennek keretében a fiatalok számos népi kismesterséggel ismerkedhetnek meg közelebbről. Az estét ismét táncház zárja.