Regös utótalálkozó
és 
Regösbál

2012. október 6-7.

 Képek a programról!

Lili jóvoltából:

Szombaton reggel 10 órakor kezdődött a regisztráció az utóhétvégére. Miután mindenki megérkezett kint az udvaron játszottunk. Először frizbi focit majd kidobóst. Közben megejtettünk egy ebédet is. A lakoma után Kata vezetésével játszottunk egy társas játékot, aminek a célja az volt, hogy a csapatod minél előbb megszerezze az összes tábor pólót.
Eközben pedig voltak olyan feladatok, amiket el kellet mutogatni vagy le kellett rajzolni vagy éppen körül kellett írni. Miután ezt a játékot Áron csapata a nyeréssel befejeztette velünk úgy, kidobóztunk hogy vezetők résztvevők ellen. Kétszer is mi    résztvevők) nyertünk. De harmadszorra már engedtünk egy kicsit és hagytuk a vezetőket nyerni had örüljenek. Utána következett a finom vacsora, ami paprikás krumpli volt. Utána jöhetett a kirittyentés és kezdődhetett a „bál”. Volt mezőségi, kalotaszegi, széki, vajdaszentiványi és megcsodálhattuk a legények táncát is. Mire el tudtuk volna kezdeni a leveles a májust addigra az emberek haza szivárogtak. Körülbelül éjfélkor kezdtünk el búcsúzkodni és haza is kéne már mennit énekelni. Majd szép lassan mindenki nyugovóra tért…

 

 

Meghirdetés és infó!

Rövid beszámolók 2012:

Orsi jóvoltából:

Szombat délelőtt közös nagy kalmárjátékot szerveztek az összes résztvevőnek. Rover altáborból több ember is állomás volt. A lelkesedés nem volt a csúcson, de legalább kicsit együtt lehetett a két altábor, és talán meg is tudtak ismerkedni egymással. A nagy játék után mindenki elfogyasztotta a saját kis elemózsiáját, majd képek és egy játék segítségével felelevenítettük a tábori élményeket. Vidám arcok fogadták a fotókat. Sőt, még a legemlékezetesebb lantos előadást is megnéztük újra. A játék során pedig a vezetők ”kikérdeztek” a táborban tanultakból (persze ezt nem kell szó szerint érteni…). Hogy kis művelődés is legyen a hétvége folyamán, megnéztük videón a Fekete piros táncot a Honvéd együttes előadásában. Ezáltal megismerkedhettünk pár népszokással, kicsit beleláttunk, milyen is lehetett az élet korábban.Október hatodika lévén közösen készültünk egy kis megemlékezéssel. Ancsa hozta az ötleteket, mi meg megvalósítottuk. Vacsora előtt még közösen alkottunk mézeskalácsokat, ahol mindenkinek kibontakozhatott a kreatív énje. Így születtek csillagos, csíkos, pöttyös mézeskalács csillagok, szívecskék, körök. Miután mindenki megette a desszertet, jött az igazi vacsora, amit pár rover lány főzött előző este. Amint befejeztük, elpróbáltuk utoljára a műsorunkat, majd jött a várva várt Regösbál. Az elején megemlékeztünk a vértanúkról. Színes kis műsor volt, ének, tánc, szavalás…Pár perc után megszólalt a muzsika. Szép lassan, de végül beindult a tánc. Volt ott minden, ami egy regös táncházhoz szükséges.. Mezőségi, kalotaszegi, vajdaszentiványi, széki… Mindenki megcsillogtathatta tánctudását. Mindenkinek jólesett újratalálkozni a rég nem látott emberekkel, kicsit újra átélni a tábor hangulatát, kiszakadni a hétköznapokból.

Anna jóvoltából:

Az idei Regösbál október 6-án volt a Ward Mária Gimnáziumban. A gimnazista altábor közreműködésével egy megemlékezéssel kezdtük az estét, majd Magyarpalatkaival kezdődött a fergeteges táncház. Hogy felidézzük a tábor hangulatát, Zsuzsi és Józsi tanított táncot annak, aki tovább szerette volna fejleszteni tudását. Nekik sajnos ezek után el kellett menniük, de a mulatság folytatódott jobbnál jobb táncokkal és felfelé ívelő hangulattal. Aki elpilledt tánc közben, azt mécsesekkel teli teaház várta a folyosón. Választani lehetett a különböző teákból, amit mindenki magának készített el. Ezen kívül volt szörp és a jól bevált zsíros…helyett ezúttal lekváros kenyér.

%%slide=6%%