A Disznónak meg kell halnia!

És akkor egyszer csak ott voltunk. Már a regisztrációnál álltunk, megkaptuk a karszalagot (amiért már érdemes volt elmenni), és onnantól kezdve csak úgy pörögtek az események. Mindenki egy közös célért küzdött: Megölni a Disznót!

Én másodszorra vettem részt ezen az eseményen, és ismét rájöttem, nem érdemes kihagyni egy ilyen alkalmat! A péntek esti találkozások, amik nyilván hosszas beszélgetéseket eredményeztek, megadta a kezdő ízt.  Főleg, hogy nem egy emberrel most derítettük ki félév után, hogy amúgy honnan ismerjük egymást…és láss csodát, csak nem Disznótourról?! ☺

Szombat hajnalban alig volt ideje visítania a malacnak, hiszen 6 óra után már 50 álmos szempár nézhette, hogy perzselik őt a bátrak. Pálinkával, sült vérrel kezdeni a napot nem feltétlen mindennapi dolog, főleg ha melletted épp egy disznót beleznek. Feldolgozni egy ekkora állatot nem egyszerű, és nem pár órás munka. Most már végképp nem értem Obelix-et, aki egy perc alatt fel tud falni egy ekkora vadkant, mi pedig hatvanan se bírtunk vele annyi idő alatt. Biztos csak mese az egész..

Míg délelőtt a klopfolástól, sütéstől, húsdarálástól, csontozástól zengett a ház, amiket a nevetések, beszédfoszlányok díszítettek, délutánra elfáradt a csapat egy része. Az izgalmas beszámolókat a Kőrösi Csoma Sándor Programról már csak a legkitartóbbak hallgatták meg, míg az esti táncházra felpezsdült az élet. Ez az a rész, ami miatt ennyire élni tud a Regöscserkészet. Nem véletlenül! A moldvaira is, de az élő zenés erdélyi táncokra is megmozdult a társaság, sőt, többen csak emiatt néztek be hozzánk. Egy élmény volt!

Azt hiszem, a disznó mellett volt még egy főszereplője a hétvégének, amit nem hagyhatok ki: a Dobble nevet viselő kártyajáték. Péntektől kezdve szinte folyamatosan lehetett hallani a kiáltásokat: kaktusz! hópihe! cumisüveg! És hogy ezek után kinek maradt hangja még az esti csujjogatásokra…de volt olyan!

Úgy gondolom, megérdemel egy nagy köszönetet a szervező csapat, és nálam sikeresen elérte, hogy következő alkalommal se hagyjam ki a Disznótourt! Jövőre találkozunk! ☺

Bayer Kinga (1106.)

Képek a programról:

[picasaalbum id=34]